RECESS

TABLE

2020

In designing this table, my aim was to create a sense of unity between the table’s elements, with the form of table top relating to its legs. This aspect distinguishes my design from a conventional table, which visually separates these elements.

 

The circular recess within the table top and the hollow of the tubular leg are gestured from receiving other smaller objects. These negative spaces within the table gives users the freedom to personalize

the table. They may be filled creatively, as storage, or left empty.

 

To assemble, one simply places the tabletop upon the cylindrical legs, joining their complimenting geometries. With no further implementation, the table’s structure is secured.

Hand drawing by Nina Cho

Photographed with permission in the Frank Lloyd Wright-designed Smith House, Bloomfield Hills, Michigan. The house is operated by Cranbrook Center for Collections and Research.

 © 2020 by Nina Cho LLC